MAANDAG 21 MAART 2022

Hey hey, ik ben Laura van 6VZ en ik ga jullie vertellen over onze avontuurlijke activiteiten van vandaag. Deze morgend zijn we allemaal rond 6 uur opgestaan, sommige wat later. Daarna hebben we ontbeten en na het ontbijt hebben we ons klaargemaakt om te vertrekken naar de stageplaatsen. We zijn naar de woonzorgcentra geweest om deze te verkennen en om de mensen al een beetje te leren kennen die er werken en wonen. 1ste stageplaats, die van Leyla, Zytha en Olina.
Bij deze stageplaats had ik een sprookjesachtige ervaring. Bij het binnenkomen was er al direct veel kleur aanwezig. En ook een vogel, die het leuk vond om terug te fluiten als er gefloten werd of om mee te lachen als wij in de lach schoten omdat hij terug floot.
Tijdens de rondleiding hebben we wat meer uitleg gekregen over de kamers in dit woonzorgcentrum. Een 1 persoonskamer bv word betaald door de bewoner zelf, maar een 2-3-4 persoonskamer wordt betaald door de verzekering. Met het verzorgen wordt er ook bijna nooit of amper een tillift gebruikt, alles gebreurt hier nog handmatig. Er was hier ook een kinderopvang aanwezig. Deze wordt gebruikt door de collega's die er werken. De broeder die ons de rondleiding heeft gegeven zei over de kinderopvang en ik quote letterlijk: "Dan hebben ze geen excuus om niet te kunnen komen werken."
2de stageplaats, die van Jarne, Tom, Jorgen, Yoni en mezelf. Hier hebben ze hun woonzorgcentrum onderverdeeld in 3 "begeleiden". In begeleid 1 verblijven mensen met dementie of alzheimer die extra hulp nodig hebbn, begeleid 2 had ook te maken met mensen die dementie of alzheimer hebben maar deze waren agressief en waren daarom ook afgeschermd, eigenlijk om het lelijk te zeggen... in een soort kooi/gevangenis. In begeleid 3 verbleven mensen die zelfstandig genoeg zijn om zelf te kunnen leven en op eigen benen te kunnen staan. sommige hebben ondersteuning nodig bij het een en het ander maar andere dan weer niet. Vikiani heeft ons de rondleiding gegeven, ze heeft ons ook een beetje gerustgesteld en ze zei dat we helemaal geen stress moesten hebben en dat het wel ging lukken.
Als laatste zijn we naar de stageplek geweest van Lara, Kyrian, Luna, Femke, Lien en Valerie.
Tijdens onze rondleiding hebben we de paliatieve zorgvragers gezien en begroet, we hebben de verschillende kamers gezien waar er in elke kamer wel een badkamer aanwezig was.Wat niet zo was in elk woonzorgcentra. De mevrouw die ons heeft rondgeleid was ook rustig en heeft dus ook de stagiaires gerustgesteld. Ze werkte er al 14 jaar. In dit woonzorgcentrum hadden ze ook een klein kerkje. Deze dient voor de bewoners of voor de medewerkers die eventueel een gebedje willen doen of om even een rustig plekje te hebben. Na het laatst bezoekje zijn we terug naar huis gereden. Als we thuis waren, hebben sommige eventjes een plons gedaan in het zwembad. Andere hebben gewoon wat gerust in de zon of op de kamer. Dan hebben we middag gegeten, croque's of wraps, een gewone toast met charcuterie kon natuurlijk ook. Tijdens onze rit naar huis, zijn we over een brug gereden en die had een mooi uitzicht...
In de namiddag zijn we vertrokken naar Willemstad. Hier hebben we de vrijheid gekregen om zelf wat te gaan kopen. We hebben dan ook terug afgesproken met Mevr.Dierckx, Mevr. Van Hemelen en Gilbert :). Hier hebben we dan ook met zen allen nog iets gedronken... Als ons drankje op was, zijn we terug naar huis vertrokken. Mevr.Dierckx, Mevr. Van Hemelen zijn dan ook met 3 leerlingen naar de winkel geweest voor het avondeten en voor de schoofzak. Het was in ieder geval een avontuurlijk dagje, voor mij dan toch.. Alvast bedankt om de belevenis van vandaag te lezen, wie weet wat komt er morgen...;) Laura :)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dinsdag 21 december 2021

Zondag 20 maart 2022

Woensdag 30 maart 2022