Zaterdag 26 maart 2022

hallo iedereen, ik ben Lien uit 7TBZ. Vandaag zijn we op uitstap geweest naar Klein Curaçao.
Het was weer een vroege ochtend omdat we rond 8 uur moesten vertrekken richting het strand waar onze boot stond te wachten op ons. Niet iedereen voelde zich even goed op de boot en ik ben daar 1 van. Ook was er een boven en beneden op de boot en ze hebben gewaarschuwd dat als je boven stond dat je kletsnat kan worden en dat waren de mensen ook die boven stonden maar ook de mensen die beneden zaten werden nat op de terugweg waaronder dat mevrouw Dierckx een hele golfslag over haar kreeg. We stapten dus op in het Jan Thiel strand rond kwart voor 9 want we vertrokken al om 9 uur. De mensen die aanboord waren aan de boot waren heel vriendelijk. Na ongeveer een goed uurtje kwamen we aan in Klein Curaçao en kon het zwemmen en zonnen beginnen. Er waren snorkels op de boot zodat we onder water konden kijken naar de vissen en eventueel de schildpadden maar die hadden vandaag niet veel zin om zich te laten zien. Er zijn enkelen van ons op ontdekking gegaan doorheen het eiland en zo zijn we gebotst op een vuurtoren, een oud wrak van een schip en veel versteend koraal langs ons wandelpad riching al deze ontdekkingen.
Voor de lunch was er een BBQ voorzien op de boot. Er was pasta pesto, er waren ook verschillende vleesjes zoals worstjes, ribbetjes, kip en biefstuk. Ook groentjes en broodjes met pindasaus waren aanwezig.
Iedereen heeft hun buik vol gegeten om daarna terug in de zee te duiken en om weer te zoeken naar de schilpadden. Rond een uur of half 4 zijn we terug vertrokken met de boot richting curacao. We kwamen aan bij het Jan Thiel strand rond half 5. Hierna zijn we rechtstreeks naar huis gereden omdat iedereen goed verbrand was en iedereen zich wou gaan wassen met al dat zand aan hun voeten en zout nog op ons lichaam. Iedereen is goed verbrand en of bruin geworden maar vooral verbrand, maar gelukkig hebben we aftersun in huis en kan iedereen zich insmeren. Onze dag was in ieder geval top. We hebben ons goed geamuseerd en veel plezier gemaakt maar het was ook vermoeiend met al dat zwemmen doorheen de zee en het ontdekken van het eiland. morgen wordt denk ik een rust dagje voor iedereen. ik denk dat we dat wel nodig hebben na ons avontuur vandaag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dinsdag 21 december 2021

Zondag 20 maart 2022

Woensdag 30 maart 2022